Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Köhögésre
  2023-12-05 20:01:20, kedd
 
  Használjunk köhögésre gyömbért, fokhagymát és mézet - köhögés elleni házi szirup recepttel

A hidegebb hónapokban sokan és sokszor küzdenek köhögéssel. Amennyiben nem komoly egészségi problémáról van szó, nyugodtan ki lehet próbálni a természet kincseit is, hiszen nagyon sokat segíthetnek a köhögés csillapításában és megszüntetésében.

A köhögés megszüntetésére az egyik leghatékonyabb módszer, ha mindig hidratáltak maradunk, hiszen a nedves nyálkahártyán nem tudnak a baktériumok megtapadni, így fertőzést és betegséget sem tudnak okozni. A sós vízzel történő gargalizálás egy a mai modern korban is nagyon jól bevált házi praktika. Ez a módszer csökkenti a torokban kialakult gyulladást és irritációt, ami sok esetben oka lehet a köhögésnek is.

A torokgyulladás és így a köhögés ellen is nagyon hatékony, ha forró - elviselhetően forró - folyadékot, mégpedig teát fogyasztunk. A gyógytea mellett a forró leves is nagyon hatékony lehet. Fogyasszunk a lábadozási időszakban forró hús- vagy csontlevest, hiszen a levesben található tápanyagok is segítik a gyors gyógyulásunkat.

Az egyik legnagyszerűbb hagyományos orvosság lehet a meleg tejben elkevert kurkuma, hiszen ez a kombináció nagyszerű antibakteriális hatással rendelkezik. Köhögés esetén még az is nagyon hatékony, ha nemcsak sós vízzel gargarizálunk, hanem ahhoz adunk egy csipetnyi kurkumát is.

A kurkumából remek teát is készíthetünk, majd ezt megízesíthetjük mézzel és citrommal, hiszen ezek az összetevők jelentősen felgyorsítják a gyógyulásunkat. A méz segít az irritált toroknyálkahártyát megnyugtatni.

Száraz köhögés esetén megkönnyebbülést nyújthat a gyömbér. A gyömbért fogyaszthatjuk nyersen, illetve teát is készíthetünk belőle.

A fokhagyma antimikrobiális és köptető hatással rendelkezik. Nemcsak a megfázás megelőzésében lehet a segítségünkre, hanem a tünetek csökkentésében is, így nagyon hatékonynak mondható a köhögés csillapításában. A fokhagyma nyersen fogyasztva is nagyon hatékony, de nagyon ízletes teát is készíthetünk ebből a gyógynövényből. Forraljunk fel vizet, majd adjunk hozzá ízlés szerint néhány lereszelt fokhagymát. Amikor kissé lehűlt a tea, szűrjük le, majd ízesítsük mézzel és frissen facsart citromlével.

A kakukkfű nagyon hatékony a torok megnyugtatásában. Csökkenti a köhögést, és még fájdalmat is csillapít. Ennek nem más az oka, mint a timol nevű fenolos vegyülete, amely gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatással rendelkezik.

A zsálya is hatékonyan kezeli a torokfájást és a köhögést, hiszen antibakteriális tulajdonságokkal is bír.

Az orvosi pemetefű enyhíti a köhögést, a rekedtséget, és hörghurut esetén is nagyon hatékony.

Egy remek köhögés elleni szirupot is készíthetünk az alábbiak szerint.

Hozzávalók:

1 csésze nyers méz,
2 evőkanál almaecet,
1 dl víz,
egy kisebb csokor kakukkfű,
1 evőkanál reszelt gyömbér,
negyed teáskanál őrölt fekete bors.

Elkészítése:
Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet. Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. Tegyünk egy üvegbe mézet, adjuk hozzá a kakukkfűteát, alaposan keverjük el. Belekeverhetünk még friss kakukkfüvet is. Adjuk hozzá az almaecetet, a borsot és a reszelt gyömbért. Tároljuk hűtőben. Megelőzésként egy teáskanálnyit fogyasszunk belőle a téli hónapokban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megkönnyebbülést, tulajdonságokkal, megnyugtatásában, megszüntetésében, antibakteriális, csillapításában, megszüntetésére, antimikrobiális, belekeverhetünk, megízesíthetjük, gyógyulásunkat, legnagyszerűbb, gyógynövényből, fogyaszthatjuk, torokgyulladás, csökkentésében, leghatékonyabb, megelőzésként, segítségünkre, gargarizálunk, teáskanálnyit, nyálkahártyán, felgyorsítják, megelőzésében, antiszeptikus, elviselhetően, kakukkfűteát, készíthetünk, megnyugtatni, gargalizálás, használjunk, fogyasztunk, baktériumok, fogyasszunk, rendelkezik, hatékonynak, hidegebb hónapokban, természet kincseit, köhögés csillapításában, köhögés megszüntetésére, egyik leghatékonyabb, nedves nyálkahártyán, baktériumok megtapadni, módszer csökkenti, torokban kialakult, köhögés ellen, gyógytea mellett, forró leves, lábadozási időszakban, levesben található, gyors gyógyulásunkat, egyik legnagyszerűbb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png kutya  Nagyi telefonál  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  s immár én is felragyogva, ért...  Elköszönt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png rózsa csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Leonardo da Vinci gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Örülök, hogy látlak!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png lepke  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  Tavaszi kép  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Akarat  Nagyon különös  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Erdőn  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einstein gondolata  A kételkedés kezelése  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Radikális szeretet  Png virág  Fekete-erdő desszert  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png cica  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einsteinről  Akarat  Minden harmadik...  Nagyi telefonál  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Png ház  Alázat  Png férfi  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Kaffka_Margit  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Próbálj meg ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
hidegebb hónapokban, természet kincseit, köhögés csillapításában, köhögés megszüntetésére, egyik leghatékonyabb, nedves nyálkahártyán, baktériumok megtapadni, módszer csökkenti, torokban kialakult, köhögés ellen, gyógytea mellett, forró leves, lábadozási időszakban, levesben található, gyors gyógyulásunkat, egyik legnagyszerűbb, meleg tejben, kombináció nagyszerű, csipetnyi kurkumát, kurkumából remek, összetevők jelentősen, gyömbért fogyaszthatjuk, fokhagyma antimikrobiális, megfázás megelőzésében, tünetek csökkentésében, fokhagyma nyersen, kakukkfű nagyon, torok megnyugtatásában, timol nevű, orvosi pemetefű, remek köhögés, alábbiak szerint, kisebb csokor, üvegbe mézet, reszelt gyömbért, teáskanálnyit fogyasszunk, téli hónapokban, megkönnyebbülést, tulajdonságokkal, megnyugtatásában, megszüntetésében, antibakteriális, csillapításában, megszüntetésére, antimikrobiális, belekeverhetünk, megízesíthetjük, gyógyulásunkat, legnagyszerűbb, gyógynövényből, fogyaszthatjuk, torokgyulladás, csökkentésében, leghatékonyabb, megelőzésként, segítségünkre, gargarizálunk, teáskanálnyit, nyálkahártyán, felgyorsítják, megelőzésében, antiszeptikus, elviselhetően, kakukkfűteát, készíthetünk, megnyugtatni, gargalizálás, használjunk, fogyasztunk, baktériumok, fogyasszunk, rendelkezik, hatékonynak, csontlevest, kakukkfüvet, torokfájást, hagyományos, hidratáltak, citromlével, elkészítése, rekedtséget, segíthetnek, problémáról, fokhagymát, időszakban, amennyiben, köhögéssel, jelentősen, hatékonyan, hónapokban, kurkumából, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.